Vlag_Grolloo

Dorpsvlag

Betekenis van de vlag
Grolloo, Papenvoort en Vredenheim zijn kleine dorpen gelegen in de gemeente Aa & Hunze. Onze gemeente Aa & Hunze wordt vertegenwoordigd met het groen-gele vlak, de originele kleuren van de gemeente. Deze dorpen zijn omringt door het boscomplex Grollooërveld. Het bos op de vlag laat ons het loo zien dat de dorpen aan elkaar verbindt. Van oudsher worden inwoners van Grolloo ook wel Grollerbokken genoemd. De bok is de vooruitstrevende Grollerbok. Papenvoort dankt haar naam aan een voorde, een doorwaadbare plaats in een rivier. Zodra de vlag wappert in de wind, komt het blauwe vlak tot leven en verandert het in een voorde. Vredenheim, ook wel oord van vrede, is afgeleid van Pax. Pax betekent “vredig”. De witte duif, of ook wel de vredesduif, is hier een passende afspiegeling van. Samen maakt het de vlag van Grolloo, Papenvoort en Vredenheim.

We hopen dan ook dat alle bewoners de vlag met trots aan hun gevel willen hebben hangen. Hoe mooi zou het zijn dat we met elke feestelijke gelegenheid in onze buurt onze vlag kunnen laten zien?

Hoe bestel ik de vlag?
Ben jij inwoner van Grolloo, Papenvoort of Vredenheim? Dan kun je de vlag bestellen.

• Gevelvlag – 100 x 150 cm (€ 35,00 inclusief btw)
Titan Spunpolyester 160 grams vlaggendoek
(Nederlandse vlag kwaliteit)

• Mastvlag – 150 x 225 cm (€ 82,50 inclusief btw)
Titan Spunpolyester 160 grams vlaggendoek

Voor het bestellen van de vlag hebben we een aantal gegevens nodig. Na het invullen van de gegevens ontvang je per e-mail een bevestiging met daarin een betaalverzoek.

Welke gegevens hebben wij van je nodig
– Naam
– Adres
– E-mail
– Keuze vlag (Gevelvlag of mastvlag)

Hoe tof zal het zijn als we de vlag kunnen uithangen. Doe je mee?
Heb je vragen of wil je meer informatie kun je contact opnemen met:
penningmeester@dorpsbelangengrolloo.nl
Karola Kruijer
Zuiderstraat 3, 9444 PJ Grolloo.
06-21394854

Comments are closed.