Artikelindex

"Waarover spraken zij in 2015"

juni 2015

Plaquette bij melkrijder is weer up-to-date

boermetmelkbusboermetmelkbus plaquetteDe plaquette bij het beeld van de melkrijder aan de Voorstreek is weer, met dank aan Bertus Reiders, als nieuw. De melkrijder, gemaakt door Jan Jalving, staat op de plaats waar het eerste melkfabriekje in Grolloo stond.

Mededelingenbord bij de winkel

Het mededelingenbord dat eerst aan het einde van de Schoonlooërstraat stond is door Henk Zeelenberg verplaatst naar een meer strategische plek in het dorp, namelijk direct bij de winkel naast de brievenbus.

Commissievergadering starterswoningen Grolloo, raadszaal van het gemeentehuis te Gieten, 18 juni 2015, 20:00 uur.

Op 18 juni 2015 heeft de opiniërende commissievergadering plaatsgevonden met als onderwerp starterwoningen in Grolloo. Deze commissievergadering is het vervolg op die van 10 december 2014. De wethouder Henk Heijerman had in december de opdracht gekregen om het plan voor woningen aan de Lienstukken in te perken. Dit verkleinde plan met zes starterswoningen is tijdens de commissievergadering besproken. Daarnaast moest hij tevens opzoek naar eventueel alternatieve locaties. Uit dit onderzoek is een plan op en naast de huidige ijsbaan aan de Vredenheimseweg als meest realistisch naar voren gekomen. Dit plan is eveneens besproken.
Op basis van landschappelijke inrichting, draagvlak, snelheid van realisatie, veiligheid ontsluiting en exploitatie heeft de commissie geen unanieme voorkeur. De uitkomst van de commissievergadering is dat deze twee plannen eerst financieel verder onderbouwd moeten worden alvorens er een keuze gemaakt wordt. De verwachting is dat in oktober er meer duidelijkheid gaat komen, en dan heeft het ook lang genoeg geduurd.