Artikelindex

"Waarover spraken zij in 2011"

december 2011

Vrijwilligers AED Grolloo ontvangen certificaat Vereniging Hartveilig Drenthe

Afgelopen week kreeg een groep vrijwilligers uit Grolloo en omstreken een certificaat voor het gebruik van de AED (Automatische Elektronische Defibrillator). Uit handen van Mart Bron en Hans Mijnheer van de Vereniging Hartveilig Drenthe (VHD) kregen zij, naast het certificaat, een AED pakket om een reanimatie veilig en deskundig te kunnen doen.
Na een aantal incidenten rond acuut hartfalen startte de Vereniging Dorpsbelangen Grolloo en Omstreken (VDGO) eind 2010 een project om het gebied rond Grolloo af te dekken met enkele AED’s. Mede dankzij financiële bijdragen van Northern Petroleum en de Boermarke Grolloo kon zij twee AED aan te schaffen. In overleg met zorginstelling Yorneo in Papenvoort is het recent ook mogelijk in deze buurtschap gebruik te maken van een AED. Ook de AED bij de NAM locatie aan de Amerweg is overdag te gebruiken.

Vrijwilligers
Na diverse oproepen via het sportblad van SGO hebben zich een kleine 40 vrijwilligers gemeld om deel te nemen aan het project. Samen met de VHD is daarop een training gestart om de mensen te leren omgaan met het gebruik van de AED.
Onlangs heeft de groep vrijwilligers de training met succes afgerond. Zij zijn klaar voor het gebruik van de AED. Begin volgend jaar wordt gestart met de herhalingscursus.

Bladbakken

Het blad is van de bomen. De bladbakken zullen daarom tussen kerst en Nieuwjaar weer worden opgehaald. U kunt tot die tijd uw blad kwijt in de bakken/of bij de locatie van de bladbakken.

Oud en nieuw

Zoals elk jaar om deze tijd doen wij een oproep aan iedereen om voorzichtig te zijn en respect te hebben voor andermans goed. Op ludieke wijze de aandacht voor iets vragen of iets op de “ouderwetse manier” verslepen hoort er wat ons betreft bij. Vernielingen, zoals het opblazen van andermans eigendommen met zwaar vuurwerk, niet.

Het bestuur van de VDGO (Alko Tolner, Hilbert Stel, Bart Ek, Marga Rozema, Alie Jobing, Jan-Peter Hofsteenge en Eric Mulder) wenst iedereen prettige feestdagen en een heel goed 2012 toe.