Glasvezel initiatief Zuidwesthoek Aa en Hunze

Samen met vertegenwoordigers van Schoonloo, Broekstreek (Amen, Eldersloo, Eleveld, Ekehaar en Geelbroek), Deurze en Nijlande is een vertegenwoordiging van VDGO (namens Grolloo, Vredenheim, Papenvoort, Marwijksoord en Nooitgedacht) gestart met een glasvezel initiatief in onze regio. De samenwerking is essentieel om voldoende schaalgrootte te hebben om het initiatief kans van slagen te geven.

Het is de bedoeling om in de maand december samen met Marlous Rosegaar van de stichting VerbindDrenthe te komen tot een subsidieaanvraag bij de provincie. Met deze subsidie wordt het mogelijk een marketingcampagne te starten, een realistische businesscase te schrijven en uiteindelijk de vraagbundeling (belangstellingsmeting) voor de hele regio uit te voeren. Het streven is dit laatste klaar te hebben in november volgend jaar. Bij een belangstelling van 70 % of meer van de potentieel aan te sluiten woningen en bedrijven, kunnen we aansluiting zoeken bij een al werkend glasvezelnet in de omgeving (denk aan Sterk Midden Drenthe of Eco Oostermoer verbindt), en daadwerkelijk met de realisatie beginnen. Op deze manier kunnen we ook in onze regio de broodnodige digitale ontsluiting voor elkaar krijgen en voorbereid zijn op de toekomst.

De komende periode zult u vaker door uw vertegenwoordigers (Eric Mulder en Ted Zuidgeest) worden geïnformeerd over de voortgang. Ook zullen we u op gezette tijden vragen om uw medewerking, hulp en/of inzet.

De eerste vraag aan u allen is na te denken over een pakkende naam voor het glasvezel initiatief. Vooralsnog gebruiken we de werknaam: “Werkgroep Glasvezel Zuidwest Aa en Hunze”, dit “bekt niet lekker” en is eigenlijk een veel te lange naam. Weet u een leuke, de regio dekkende naam, laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Liefst vòòr 7 december!!

Een tweede vraag betreft de vertegenwoordiging voor Marwijksoord/Nooitgedacht. Binnen de werkgroep willen we graag versterking van een voortrekker voor het initiatief vanuit de streken Marwijksoord en/of Nooitgedacht. Mocht u enthousiast zijn om uw omgeving ook digitaal te helpen ontsluiten dan verzoek ik u contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als u hier een keer contact over wil of meer over wil weten!! We moeten het SAMEN doen!

Tot snel!

Ted Zuidgeest