logo VDGO

 

NL Doet

 

NLdoetIeder jaar neemt VDGO trouw deel aan de actie van het Oranjefonds: NL. Doet.

Als bestuur hebben we gemeend ook dit jaar op 12 maart weer mee te doen, waarbij we de dan geldende veiligheidsregels omtrent in corona in acht zullen nemen.

 

 

Oranje Fonds

 

OranjeFonds logo RGBHet Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en waarin iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit kennis, netwerk, geld, tijd, aandacht en erkenning. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. Tijdens NLDoet komen honderdduizenden mensen in actie om iets voor een ander te betekenen. Sociale organisaties die hoofdzakelijk draaien op vrijwilligers kunnen dankzij die hulp bergen werk verzetten. Werk dat anders veelal blijft liggen.


Op zaterdag 12 maart zal het bestuur met vrijwilligers een rondje Grolloo doen om allerhande niet dagelijkse klussen uit te voeren, zoals schoonmaken van verkeers- een aanwijzingsborden, diverse beelden en kunstwerken en zonodig voeren we kleine reparaties uit. Het is mogelijk dat we even aanbellen om warm water in onze emmers op te halen. Op deze wijze hopen we ook dit jaar weer een bijdrage te leveren aan NL. Doet.
De landelijke opschoondag, die een week later op 19 maart plaats vindt, laten we dit jaar aan ons voorbij laten gaan. In plaats daarvan kiezen we voor deelname aan de World Clean Up Day, later in het jaar, op 17 september. Samen met de basisschool gaan we daar de komende maanden een programma voor opstellen.